Gašić: Šef BIA ponuda koja se ne odbija

Funkcioner Srpske napredne stranke i nekadašnji ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je da je funkcija šefa Bezbednosno informativne agencije (BIA) ponuda koja se ne odbija i da mu je velika čast što mu je to mesto ponudjeno.

„Ukoliko izabrani predsednik (Aleksandar) Vučić smatra da mogu da mu pomognem kada je reč o preventivi, ali i borbi protiv različitih bezbednosnih izazova, terorizma, naravno da prihvatam i da ćemo zajedno raditi“, rekao je Gašić za današnje izdanje dnevnog lista Blic.

On je rekao da je pozicija šefa BIA jedno od najodgovornijih mesta kada je reč o bezbednosti zemlje i dodao da je i do sada „sve što je radio bilo u interesu Srbije“.

Gašić je smenjen nakon što je uvredio novinarku televizije B92 iz Kraljeva Zlatiju Labović tako što joj je rekao da „voli novinarke koje lako kleknu“.

Za vreme Gašićevog mandata na mestu ministra odbrane došlo je i do još nerazrešene afere „helikopter“, u kojoj je poginulo sedmoro ljudi prilikom transporta bebe iz Novog Pazara za Beograd vojnim helikopterom po lošem vremenu

Premijer Aleksandar Vučić potvrdio je juče da će Gašić biti novi direktor BIA, a upitan da li bivši ministar odbrane može da obavlja tu funkciju pošto je sa prethodne smenjen, on je rekao da Gašić „izdržao godinu i po dana bez ijedne funkcije“ i da ima mnogo kvaliteta i da je čovek koji sve zna o bezbednosti.

(Beta)

1 komentar
  1. mića

    Ovo nikako ne razumem. Kao da je u pitanju transfer,“dobio sam ponudu koja se ne odbija“. Sledeca je jos interesantnija: „izdrzao godinu i po dana bez ijedne funkcije“ ? A ona prethodna je bila vrhunac: „vredan, posvecen i odan drzavi“ ! I pravo na mesto Sefa BIA-e. Doro da u karakteristikama nije podvuceno da je „odani podanik Predsednika Vucica“. A VUCIC zna se to je SRBIJA !! Masala !!!

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike