U trendu

Izvestilac EP: Kosovo mora imati konkretne rezultate u borbi protiv korupcije

Izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo Igor Šoltes izjavio je danas da Kosovo ne sme da dozvoli da korupcija ometa napredak zemlje u procesu integracija.

Kosovo ne sme da dozvoli tako nešto, borba protiv organizovanog kriminala i korupcije nesumnjivo su prioritet za EU, posebno kada je reč o borbi protiv korupcije na visokom nivou. Kosovo mora da nastavi tim putem i mora imati konkretne rezultate, rekao je Šoltes koji se danas razgovarao sa kosovskom ministarkom za EU integracije Duratom Hodža o viznoj liberalizaciji.

Hodža je ocenila da je Kosovo ispunilo sve kriterijume za liberalizaciju viza i podsetila da su gradjani Kosova jedini iz zemalja zapadnog Balkana koji imaju vizni režim za putovanje u Šengen zoni.

Prema njenim rečima, na Kosovu su svi svesni da borba protiv organizovanog kriminala i korupcije nije vremenski ograničena.

„Verujem da  čak i nakon ukidanja viznog režima za Kosovo, lokalne institucije neće prestati da vode borbu protiv ovih pojava“, rekla je Hodža, dodajući da gradjani Kosova očekuju procenu EU o napretka Kosova.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.