U trendu

Janković: Lutovac razmišlja drugačije od Šutanovca, saradnja je moguća

Lider Pokreta slobodnih gradjana (PSG) Saša Janković ocenio je danas da je nakon izbora novog rukovodstva saradnja sa Demokratskom strankom (DS) moguća, ali da to zavisi od toga u kom će pravcu ići ta stranka.

U izjavi za agenciju Beta, Janković je rekao da PSG i DS imaju političko-vrednosne sličnosti na kojima bi se mogla graditi bliža saradnja.

„Izjave Dragana Šutanovca da će DS svoje predloge za izmenu Ustavu slati Aleksandru Vučiću, odluka da ne bojkotuje izbore u Pećincima, već da na njih ide u koaliciju sa Nenadom Čankom bili su samo deo razloga zbog kojih smo se distancirali od Demokratske stranke. Mislima da Lutovac razmišlja drugačije“, rekao je Janković.

On je ocenio da osnovna tema svih razgovora izmedju PSG i DS mora da bude borba za fer izborne uslove.

„Pokret slobodnih gradjana će opoziciji predložiti niz ozbiljnih izmena izbornog procesa radi sprečavanja zloupotreba koje izbore, kako ih sada vlast sprovodi, čine čistom kradjom“, dodao je predsednik PSG.

Janković je dodao da bi iza tih izmena mogle da stanu sve opozicione stranke, a i „medjunarodna zajednica, iz principijelnih razloga, ne bi mogla da ih ne podrži“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.