U trendu

Janković: PSG će da podrži Đilasa ako se kandiduje

Predsednik Pokreta slobodnih gradjana Saša Janković izjavio je danas da su svi organi tog pokreta potvrdili rešenost da podrže Dragana Djilasa u slučaju da se kandiduje za gradonačelnika Beograda na predstojećim izborima.

Janković je na konferenciji za novinare pozvao sve demokratske snage u Srbiji na jačanje i širenje demokratskog bloka.

„Svi koji Srbiju vide kao demokratsku državu u kojoj se vlada zakonima i institucijama a ne lažima i silom, dobrodošli su u demokratski blok koji će Srbiju što pre vratiti Srbiju sa stranputice kojom je krenula… Tu posebno mislimo na DS, pokret Dosta je bilo, Pokret nedavimo Beograd i druge stranke, pokrete i udruženja demokratskog predznaka“, naveo je on.

Janković je dodao da pokret jača savez sa Narodnom strankom i svim strateškim partnerima PSG – Madjarskim pokretom, Hrvatskim gradjanskim savezom, Pokretom za preokret, Pokretom protiv diktature, Pokretom za Šumadiju, Novim pokretom.

Janković je ocenio da „neće biti iznenadjenje ako Aleksandar Vučić raspiše i vanredne parlamentarne izbore“ jer nema rešenje za predstojeće izbore u Beogradu.

„Možemo očekivati i raspisivanje parlamentarnih izbora kojima će nastojati da razblaži svoj predstojeći poraz i raspe opozicione kapacitete“, naveo je on.

Na pitanje novinara zašto PSG nije podržao DS na lokalnim izborima u pet opština, iako su oni njega podržali na predsedničkim izborma, Janković je kazao da su ti izbori raspisani bez potrebe, jer u tim opštinama SNS osvaja i do 70 odsto glasova. „Koristim priliku da mu čestitam, a Srbiji izjavim saučešće, zbog činjenice da je u Kruševcu ostvario istorijsku pobedu od 98,5 odsto mesta na izborima za savete mesnih zajednica i time svrstao Srbiju sa Severnom Korejom u isti rang zemalja“, rekao je Janković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.