U trendu

Lazović pozvao advokata porodica stradalih rudara da zajedno traže formiranje anketnog odbora

Šef poslaničke grupe Ne davimo Beograd Radomir Lazović pozvao je advokata porodica osam stradalih rudara u rudniku „Soko“ da poseti Skupštinu Srbije i da zajedno ponovo zatraže formiranje anketnog odbora za utvrđivanje činjenica o tom događaju

Lazović je u pisanoj izjavi naveo da je Ne davimo Beograd uputio Skupštini Srbije predlog za formiranje tog anketnog odbora prvog dana kada su stupili na dužnost narodnih poslanika, u avgustu 2022. godine i da do danas nije bilo odgovora.

„Tragedija ovih razmera zaslužuje da se utvrdi istina kako je do nje došlo i da se odgovorni za nesreću kazne, a zahtev za formiranje ovog anketnog odbora bila je i bukvalno prva stvar koju smo kao poslanici uradili“, naveo je Lazović.

Dodao je da su podržali odlučnost i hrabrost porodica stradalih rudara o utvrđivanju odgovornosti za nesreću u rudniku ‘Soko’ da se takve nesreće nikada više ne bi ponovile, a kako je navedeno u saopštenju, formiranje tog anketnog odbora bio je prvi predlog podnet u novom sazivu Skupštine Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.