U trendu

Lutovac (DS): Medjustranačkim dijalogom bez Evropljana vlast šalje poruku svojim biračima

 Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac ocenio je danas u Begradu da medjustranački dijalog bez posredovanja evroparlametaraca služi da se pošalje poruka većinskom delu birača aktuelne vlasti da ta vlast samostalno donosi odluke, bez sugestija predstavnika Evropskog parlamenta.

„To je nastavak obraćanja svima – i biračima koji su proevropski orijentisani i onima koji su antievropski, a većina njegovih (glasača predsednika Srbije Aleksandra Vučića) je upravo to, antievropski orijentisana i Evropu prihvata kao nužno zlo“, rekao je Lutovac agenciji Beta pre početka sednice u Centru za kulturu „Vlada Divljan“.

Prema njegovim rečima, taj drugi dijalog je napravljen da se „obesmisli dijalog sa evroparlamentarcima“, kao i da se „umanji značaj tog razgovora“.

Predsednik DS ocenio je da Vučić sa jedne strane emituje poruku Briselu da je proevropski orijentisan, dok „čim oni okrenu ledja, priča neku sasvim drugu, antievropsku priču“.

„I ovo je upravo ta priča. Čim evroparlamentarci okrenu ledja, on pravi neku paralelnu priču, bez upliva stranaca, kako oni kažu, sa jasnom intonacijom da je prisustvo stranaca nepoželjno“, rekao je Lutovac.

Nakon današnjeg medjustranačkog dijaloga bez prisustva evroparlamentaraca, predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da je „postignut načelni dogovor o tekstu sporazuma za unapredjenje izbornih uslova koji bi učesnici mogli da potpišu iduće nedelje“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar