U trendu

Mihajlović (DJB): Nije tajna da pregovaramo sa PSG, ostali nas nisu ni zvali

Predsednik pokreta Dosta je bilo Branislav Mihajlović izjavio je da nije tajna da su razgovarali sa Pokretom slobodnih gradjana o saradnji i da je moguće da se ti pregovori o saradnji nastave, dok ih ostale političke organizacije nisu kontaktirale.

„Nije nikakva tajna, obavili smo razgovore sa PSG Saše Jankovića i ako bude bilo više zajedničkih tačaka možemo stvoriti osnovu za nastavak ozbiljnih pregovora. Sa ostalim političkim grupacijama nismo razgovarali, jer nas niko nije ni zvao“, rekao je Mihajlović za dnevni list „Politika“ od četvrtka.

DJB je izneo svoj plan, a jedna od tačaka odnosi se i na Kosovo. Taj pokret zalaže se za zamrzavanje pregovora Beograda i Prištine, dok albanska strana ne ispuni svoje obaveze iz Briselskog sporazuma. Takodje, DJB je u političkoj platformi naveo da je položaj Kosova i Metohije jasno definisan Ustavom Srbije i da bi se to promenilo mora biti promenjen i Ustav.

PSG, Zelena ekološka partija – Zeleni, Madjarski pokret, Šumadijska regija i Koalicija Tolerancija formirale su „Gradjanski blok 381“, na čijem čelu je Saša Janković. Kada je reč o Kosovu, Gradjanski blok 381 smatra da Kosovu treba dozvoliti ulazak u medjunarodne organizacije, medju kojima su Ujedinjene nacije, ali bez priznavanja nezavisnosti.

Mediji su prethodnih dana pisali da bi deo tog opozicionog bloka mogli biti i Pokret centra, Pokret za Stari grad Marka Bastaća, a kako se spekulisalo, pregovaralo se i sa Socijademokratskom strankom Borisa Tadića i DJB.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.