U trendu

Mihajlovićeva: Djilas nudi istu politiku koja je zadužila i unazadila Srbiju

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da Savez za Srbiju i jedan od osnivača Dragan Djilas, nemaju ništa novo da ponude gradjanima osim iste politike koja je zadužila i osiromašila Srbiju.

Ona je povodom Djilasove kritike, da je RTB Bor dat kineskoj kompaniji za džabe, kazala da je ta investicija za njega ništa jer nema lične koristi.

„Za Djilasa je ništa 1,46 milijardi dolara investicija koje će spasiti i razviti RTB Bor, koncesija od 1,46 milijardi evra za Aerodrom Nikola Tesla kao i obezbedjena budućnost za smederevsku Železaru. To za njega nije ništa jer od toga korist i sigurnu budućnost imaju gradjani Srbije, ali ni evro neće stići u džepove Djilasa i njegovih pajtaša“, navela Mihajlovićeva u saopštenju.

Prema njenim rečima, u planu od 30 tačaka Saveza za Srbiju, saobraćajna infrastruktura, energetika i rudarstvo se nalaze na 27. i 28. mestu, što dovoljno govori o tome da ih „ne zanima razvoj Srbije, nego isključivo njihov lični interes i korist“.

Djilas je ranije danas ocenio je RTB Bor „predat za džabe“ kineskoj kompaniji Zijin.

„Znate li koliko je kineska kompanija dala državi za preuzimanje RTB Bor – dala je nula dolara“, rekao je Djilas za televiziju N1 i dodao da je Zijin samo preuzeo dug od 200 miliona dolara i obavezao se da uloži 350 miliona dolara u „firmu u kojoj su vlasnici“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.