U trendu

Miloš Jovanović: Problemi sa Prištinom posledica politike koju Srbija vodi od 2008. godine

Poslanik koalicija NADA Miloš Jovanović izjavio je danas da su problemi izmedju Beograda i Prištine posledica politike koju Srbija vodi od 2008. godine i dodao da evropske integracije „vitalno“ ugrožavaju interese Srbije.

On je novinarima u Skupštini Srbije naglasio da je neophodno redefinisanje odnosa izmedju Srbije i Evropske unije.

Dodao je da Srbija mora da se suoči sa činjenicom da se od nje traži da prizna Kosovo, što je, kako je Jovanović rekao, potvrdio i evropski komesar za susedsku politiku i proširenje Oliver Varheji izjavom da bi kraj problema Beograda i Prištine bilo priznanje Kosova kao nezavisne države.

„Srbija mora da prizna secesiju južne pokrajine kako bi postala članice EU… Kako se prema tome mi kao država i narod odnosimo. Do sada smo se prema tome odnosili kukavički i neodgovorno, i tako su se prema tom pitanju odnosili i (bivši predsednik Srbije Boris) Tadić i (predsednik Srbije Aleksandar) Vučić“, rekao je Jovanović.

Istakao je da mora biti prekinut „taj ludi evropski put koji Srbiju vodi pravo u zid“.

„Mora se redefinisati stav prema EU, jer je njegov ishod priznanje secesije južne pokrajine, tako da moramo da otvorimo razgovore sa EU o saradnji, ali ne i o članstvu“, objasnio je Jovanović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar