Niko iz BiH nije se ogradio od Halilovićevih izjava

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je bio u pravu što je reagovao na izjave bivšeg generala Armije BiH Sefera Halilovića i da se niko u BiH nije ogradio od njih.

“Pokazalo se da sam bio u pravu kada sam reagovao na izjave Sefera Halilovića. Svi kažu da on nema nikakvu funkciju, Bakir Izetbegović tvrdi da on nije njegov portparol, a niko iz BiH nije se ogradio od njegovih izjava”, rekao je Dačić na konferenciji za novinare.

Dačić je naveo da je “Srbiji do mira” i ocenio da Srbija ne sme da ćuti na, kako je rekao, “prebrojavanje pušaka u BiH i računicu za koliko dana može da se uništi Republika Srpska”.

“Poštujem odluku premijera (Aleksandra Vučića) da se uzdržavamo od reakcija, ali postoje i izjave i akti od kojih se niko nije ogradio, a jedan od njih je i izjava Sefera Halilovića”, rekao je Dačić.

On je podsetio i na nedavne izjave državnog sekretara u Ministarstvu spoljnih poslova Nemačke Mihaela Rota da sa Kosovom sve mora biti gotovo kad Srbija udje u EU i nemačkog eksperta Franca-Lotara Altmana da “Dačić mora da shvati da je Kosovo izgubljeno”.

“Da li Srbija treba da ćuti na to? Da li treba da pravimo simetriju krivice? Moja obaveza je da štitim interese Srbije, a ako se to nekome ne svidja, neka traži moju smenu. Kada parlament Srbije odredi kao državnu politiku da je Kosovo izgubljeno, mi u ovom Ministarstvu ćemo je sprovoditi “, kazao je Dačić.

On je ponovio da Srbija želi dobre odnose, ali je za njih, kako je rekao, potrebno razumevanje svih strana.

“Što više branimo svoje interese, više će nas poštovati”, kazao je Dačić.

(Beta)

Ostavite komentar