U trendu

Nikolić: Što je Emiratima nafta, to je Srbiji – zemlja

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je izjavio u petak uveče da Srbija treba da nauči od Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) „da se ne živi za danas, nego za budućnost“, i da je njeno najveće bogatstvo zemlja, kao što je Emiratima nafta.

Pošto je prisustvovao svečanosti u Abu Dabiju povodom 45 godina UAE, a upitan šta Srbija može da nauči od njih, Nikolić je rekao za RTS da je to „kako se iz peska, ni iz čega, iz totalnog siromaštva, stiže do svega ovoga što (ovde) vidimo danas oko sebe“.

Nikolić je pomenuo da je najveće bogatstvo UAE nafta, a smatra da je najveće bogatstvo Srbije zemljište, ali, rekao je, „vidim da smo mi to svoje najveće bogatstvo ostavili po strani“.

„Oni su shvatili ono što bi i mi trebalo da shvatimo: da se ne živi za danas, nego za budućnost“, dodao je Nikolić.

Nikolić je izjavio da je s prestolonaslednikom emirata Abu Dabija, šeikom Muhamedom bin Zajedom, razgovarao o jačanju saradnje, posebno vojne industrije i o investicijama.

„Razgovarali smo o tome kakve investicije možemo da očekujemo, uz moju zahvalnost za sve što su do sada učinili, o podršci budžetu po neverovatno dobrim uslovima“, rekao je Nikolić i dodao da će sa šeikom ponovo razgovarati iduće nedelje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.