U trendu

Niš: 'Protest protiv diktature' privremeno obustavljen zbog praznika

Studenti u Nišu koji su organizovali 20 protesta „Protiv diktature“ od danas prave pauzu zbog prvomajskih praznika, objavljeno je na Fejsbuk stranici „Protiv diktature Niš“.

Navodi se da će se organizatori protesta javiti posle praznika sa novim idejama i informacijama o tome kako će se „priča nastaviti“.

„Još je mnogo posla pred nama i verujem da niko od nas neće odustati dok ne pobedimo. Sada je trenutak da nastavimo da se povezujemo i osmislimo puteve i načine ostvarivanja naših ciljeva i zahteva od kojih ne odustajemo“, navodi se u objavi na Fejsbuk stranici.

U objavi se navodi da protesti neće „splasnuti“ kao što je to vlast očekivala, već da se radi samo o „zatišju pred buru“, da će se učesnici protesta pojaviti na mestu gde ih najmanje očekuju.

„Posebno smo ponosni što smo se u ovom protestu povezali sa sindikatima i radnicima i poručujemo im: šetaćemo sa vama i stajati sa vama kad god treba“, ističe se u objavi.

Organizatori protesta „Protiv diktature“ pozvali su gradjane da podrže sve aktivnosti koje radnički pokreti i sindikati organizuju, kao i sve aktivnosti udruženja gradjana kao što je „Udruženi pokret slobodnih stanara“.

U objavi je navedeno i da svako ima pravo da izadje na ulicu i izrazi svoj stav na svoj način. Na centralnom Niškom trgu večeras u 18.00 časova kada su uobičajeno počinjali protesti nije bilo demonstranata.

Protest „Protiv diktature“ u Nišu bio je privremeno prekidan tokom Uskrsa.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar