U trendu

Nova stranka: Saslušani studenti žrtve Vučićeve političke policije

Nova stranka podržala je danas studente Pavla Terzića i Gavrila Vučetića, protiv kojih je po medijskim navodima MUP podneo zahtev za pokretanje prekršajnog postupka zbog „organizovanja“ protesta „Protiv diktature“ 21. aprila, navodeći da su njih dvojica „žrtve političke policije Aleksandra Vučića“.

Nova je u saopštenju navela da su Terzić i Vučetić pozvani na saslušanje zbog „organizovanja neprijavljenog skupa iako zakon dozvoljava spontana mirna okupljanja koja su reakcija na neki dogadjaj, bez prethodne prijave“.

„Ovim je još jednom potvrdjeno da je policija postala talac neoradikalskog režima koji državni aparat zloupotrebljava za svoje lične represivne nagone i obračun sa gradjanima. Time se i formalizuje policija kao politička – Vučićeva, i uspostavlja teror nad gradjanima koji veruju da skupština zaista jeste narodna, da pripada gradjanima“, piše u saopštenju.

Nova stranka je pozvala „časne profesionalce u policiji i pravosudju da se odupru pritisku režima i stanu u zaštitu gradjana“, navodeći da im je to u opisu posla.

Mediji su preneli ranije danas da je Ministarstvo unutrašnjih poslova podnelo zahtev Prekršajnom sudu u Beogradu za pokretanje postupka protiv studenata Fakulteta dramskih umetnosti Pavla Terzića i Gavrila Vučetića jer su „organizovali“ neprijavljeni skup 21. aprila.
Ostale fotografije uz tekst

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.