NPSS će podneti krivične prijave protiv Stefanovića

Foto: Beta

Predsednik Nezavisnog policijskog sindikata Srbije (NPSS) Momčilo Vidojević izjavio je danas da će taj sindikat sutra podneti krivične prijave protiv ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića i njegovih saradnika, jer su zapečatili prostorije sindikata.

On je na skupu ispred Vlade Srbije izjavio i da će o incidentu, kada im je zabranjeno da udju u svoje prostorije, obavestiti i tužilaštvo.

Vidojević je kazao i da su nakon što su im zapečaćene prostorije i zabranjen ulaz, njihove stvari remeštene i da su primetili da je neko preturao po sudskim spisima 1.200 njihovih članova.

Upitan zašto je na protestu ispred Vlade Srbije mali broj ljudi, a najavljen je masovni protest, Vidojević je kazao da su mnoge njihove kolege zastrašene.

„Ogroman je pritisak na ljude na terenu. Juče su poslali depeše, prozivali po imenu i prezimenu. Ovo je poslednja iskrena sindikalna borba u Srbiji“, kazao je Vidojević novinarima.

On je dodao da cilj protesta nije bio politizacija ili iznošenje zahteva, već da javnosti predstave koliko je policija urušena i koliki je pritisak na nju, i da su zbog toga pozvali 58 političkih organizacija da prisustvuju protestu.

Pozivu se jedino odazvao lider „Dosta je bilo“ Saša Radulović, koji je kazao da se u Srbiji „seje strah, partokratija izjeda sve“ i da se „ljudi izbacuju sa posla bez ikakvih kriterijuma“.

(Beta)

Ostavite komentar

Ostavite komentar