Opozicija očekuje osudu napada Rističevića na porodicu poslanika Nikolića

Poslanici dela opozicionih partija danas su zatražili da Srpska napredna stranka reaguje i osudi poslanika Marijana Rističevića zbog tvitova o teško bolesnoj jednogodišnjoj ćerki poslanika Demokratske stranke Dejana Nikolića.

„Mi zahtevamao od nosioca liste SNS da iskaže odnos prema ovakvom postupku. Očekujemo jasnu reakciju i osudu na ovakvo ponašanje Marijana Rističevića“, rekao je šef poslaničke grupe DS Goran Ćirić.

On je rekao novinarima u Skupštini da je Rističević napao Nikolića da zloupotrebljava javnost i sredstva fonda i da bolest svoje ćerke koristi za političku kampanju.

„Zgroženi smo načinom na koji se odnosi prema Dejanu, njegovom ćerkici, onim ljudima koji su mu pomogli da ostvari cilj i svim onim ljudima koji imaju isti problem. Nedopustivo je i monstruozno da se napadaju deca od godinu dana, monstruozno je da se napadaju porodice na takav način“, rekao je Ćirić.

Podršku Nikoliću i njegovoj porodici iskazali su poslanici DS, Socijademokratske stranke, pokreta Dosta je bilo, Liberalno demokratske partije, pokreta Dveri, Lige socijaldemokrata Vojvodine i deo poslanika Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS).

Poslanik SDPS i predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava Meho Omerović rekao je da je kao čovek uznemiren.

„Možemo u Skupštini svašta da očekujemo i nagledali smo se svega i svačega, ali da jedna jednogodišnja devojčica postane predmet nečega što je van svake pameti, da postane predmet tvitova jednog narodnog poslanika, to je nešto što prevazilazi svaku moguću pretpostavku šta neko može da napravi od ove Skupštine“, rekao je Omerović.

On je dodao i da ne zna koja granica treba da se predje da bi nekoga osudilo ostalih 249 poslanika.

Rističević je juče na Tviteru napisao: „DS je čudo. Ćerki jednog od njih 2015. RFZO platio 460.000 evra operacije u inostranstvu. Ove godine su sami odbili RFZO da bi pravili kampanju“.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike