najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Početak sednice Skupštine grada obeležila polemika o Savamali

Predlog Demokratske stranke (DS) da se na početku današnje sednice Skupštine grada raspravlja o rušenju objekata u Savamali je odbijen, što je izazvalo polemiku predsednika gradskog parlamenta Nikole Nikodijevića i šefa odbornika DS Balše Božovića.

Božović je zatražio da se na sednici gradskog parlamenta raspravlja o rušenju u Savamali i pozvao odbornike „da podigne ruku onaj ko nije učestvovao u rušenju“, kako bi se pomoglo tužilaštvu.

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević rekao je Božoviću da performans ostavi za neki drugi put.

„Molim vas da sve performanse u svrhu kampanje ostavite za DS. Molim vas, ako imate neki suvisli predlog“, rekao je Nikodijević Božoviću.

Gradski menadžer Goran Vesić rekao je novinarima da nema informaciju da je neko iz gradske vlasti davao izjavu u Tužilaštvu i da su za istragu zaduženi pravosudni organi.

U noći izmedju 24. i 25. aprila maskirane osobe, uz pomoć bagera, porušile su nekoliko objekata u Hercegovačkoj ulici u Savamali, pri čemu ni Ministarstvo unutrašnjih poslova, ni komunalna policija nisu intervenisali na poziv gradjana.

Premijer Aleksandar Vučić je rekao da su, prema njegovim informacijama, u taj slučaj umešani ljudi iz samog vrha gradske vlasti Beograda.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike