U trendu

Protest završen: dat rok policiji da oslobodi uhapšene (video)

Lider Dveri Boško Obradović, obraćajući se demonstrantima sa kamiona ispred policijske stanice „29. novembar“, dao je rok policiji da sutra do 15 časova oslobodi osobe privedene zbog sinoćnjeg upada u zgradu RTS-a.

„Ukoliko se to ne desi, organizatori protesta saopštiće kada ćemo se ponovo okupiti, i tada kada se ponovo okupimo iz celog Beograda, iz cele Srbije, njihovkraj je blizu, oni su gotovi, oni su prošlost“, poručio je Obradović.

Ponovio je i da su za upad u zgradu RTS-a odgovorni on, Dragan Đilas, Zoran Lutovac, Borko Stefanović i ostali lideri Saveza za Srbiju, i pozvao je policiju da uhapsi njih, „a ne decu“.

Rekao je i da su osobe uhapšene zbog upada na RTS „evakuisane“ iz zgrade policijske stanice u sudove gde im se trenutno izriču različite mere.

Kazao je i da je Aleksandar Vučić naredio okupljanje naprenjaka ispred svih lokalnih stranačkih odbora kako bi krenuli za Beograd, i poručio da Savez za Srbiju neće da učestvuje ni u kakvim sukobima.

Gepostet von Zorica Marković am Sonntag, 17. März 2019

Ispred policijske stanice je policijski kordon, a Bulevar despota Stefana zatvoren je za saobraćaj od ugla sa ulicom Džordža Vašingtona.

Sa demonstrantima su roditelji uhapšenih zbog sinoćnjeg upada u zgradu Radiotelevizije Srbije, kao i advokati.

Kolona gradjana krenula ka policijskoj stanici 29. novembar

Gepostet von Danas am Sonntag, 17. März 2019

Lider Dveri Boško Obradović pozvao je sa megafona ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojšu Stefanovića, koji se nalazi u dvorištu policijske stanice, da dođe i razgovara sa roditeljima uhapšene dece.

On je pozvao policiju da uhapsi lidere Saveza za Srbiju i kazao da se neće pozivati na poslanički imunitet.

Ispred policijske stanice su Vuk Jeremić, Dragan Đilas, Zoran Lutovac, Marinika Tepić, Nebojša Zelenović, Borko Stefanović.

Oni se nalaze ispred policijskog kordona.

Okupljeni skandiraju „pustite nam drugove“ i „Gotov si“ i dozivaju Stefanovića „O Nešooooo, o slino, o doktore lažni“.

Obradović je naprednjacima poručio da im ne pada na pamet da izvode pristalice da se obračunavaju sa građanima i da ne prave građanski rat.

Ispred zgrade Predsedništva održavale su se demonstracije protiv Vučića i aktuelne vlasti, a okupljeni su taj deo grada napustili nešto posle 15.00.

Ušesnici protesta su posle Vučićeve konferencije za novinare oko zgrade Predsedništva napravili živi zidi i čekali su da izadje Vučić i da im se obrati.

Policija se ranije tokom dana pod punom opremom za razbijanje demonstracija sukobila sa okupljenim građanima.

Lider Dveri Boško Obradović rekao je okupljenima ispred predsedništva da je počelo hapšenje i da je mladiću od 18 godina određen pritvor od 30 dana i da ga šalje u zatvor.

Protest ispred zgrade Predsednistva Srbije

Gepostet von Danas am Sonntag, 17. März 2019

Sukob građana i policije u Kneza Miloša: Na demonstrante bačen biber sprej

U Ulici kneza Miloša u Beogradu došlo je do sukoba građana i policije, javlja reporter agencije Beta.

U toj ulici građani su se okupili jer je policija blokirala kamion sa razglasom i ne dozvoljava da bude postavljen ispred zgrade predsedništva.

Okupljeni policiju gđaju konzervama.

Na ulici je policija sa opremom za razbijanje demonstracija. Na okupljene građane je bačen biber sprej, javio je reporter Danasa s lica mesta.

U isto vreme, MUP je saopštio da je nekoliko huligana predvođenih liderom Saveza za Srbiju Boškom Obradovićem napalo je policajce na uglu Kralja Milana i Kneza Miloša.

Oni su, kako navodi MUP, fizički nasrnuli na policajce i pokušavaju da ih udare kamionom i probiju kordon.

MUP je u saopštenju osudio napad na policiju koja radi svoj posao i brine o očuvanju javnog reda i mir.

Jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Đilas pozvao je građane na mir. Tu su i drugi lideri Saveza za Srbiju.

Predsednik Pokreta Dveri i jedan od lidera Saveze za Srbiju Boško Obradović izjavio je na skupu da zahtevaju ostavke predsednika Srbije Aleksandra Vučića, premijerke Ane Brnabić, direktora RTS Dragan Bujoševića i fer i slobodne izbore i da od tih zahteva neće odustati.

„Nema nazad“, rekao je Obradović novinarima pred početak protesta ispred Predsedništva

On je kazao da će se posle obraćanja Vučića javnosti, okupljenim ispred predsedništva obratiti predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac.

Ispred Predsedništva je postavlje kamion sa razglasom. Okupljeni su okružili Predsedništvo, duvaju u pištaljke i uzvikuju „Vučiću, lopove“ i „AV, AV“.

Belim trakama sa natpisom „Počelo je“, zatvorili su Ulici kralja Milana.

Podsetimo, iz Saveza za Srbiju (SZS) pozvali su na protest danas u podne jer su se RTS i vlast oglušili o zahteve protesta „Jedan od pet miliona“ i pošto je ministar policije Nebojša Stefanović poslao policiju na „goloruk narod“ i pošto su „besomučno lagali“ na Pinku i RTS-u o dešavanjima na sinoćnjem protestu.

„Okupljamo se na konferenciji za medije Aleksandra Vučića i čekamo da podnese ostavku najveći lažov u istoriji Srbije“, navedeno jutros u saopštenju SZS.

Obradović je sinoć ispred zgrade RTS poručio da organizatori protesta „Jedan od pet milona“ moraju danas gostovati u „Dnevniku 2“, ili će ponovo na tom mestu biti građani.

Možete da stavljate ograde koliko hoćete, nećete nas sprečiti da se okupimo ispred predsedništva u 12h.

Organizatori protesta „Jedan od pet miliona“ saopštili su da dolaze ispred Predsedništva da predsedniku Srbije jasno kažu da u „njegove laži više niko ne veruje i da mu neće dozvoliti da nastavi da laže narod“.

„Idemo da onemogućimo diktatora da laže narod iz svoje fotelje, a kasnije ćemo se preseliti ponovo kod RTS-a“, navodi se u saopštenju organizatora protesta.

Podsetimo, građani koji su se sinoć okupili na protestu „1 od 5 miliona“ ušli su u prostorije RTS-a a nakon intervencije policije razišli su se oko ponoći.

(Beta, Danas)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.