najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Šešelj: Biće pritisaka da se izruče radikali

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je danas da bi u slučaju da Srbija “poklekne pred pritiscima” i Haškom tribunalu preda troje radikala, to predstavljalo “slom pravnog poretka”.

Šešelj je na konferenciji za novinare u Beogradu rekao da će verovatno neki pritisci na Srbiju biti vršeni da se Vjerica Radeta, Petar Jojić i Jove Ostojića predaju Tribunalu, i da će EU “zakerati, ali ne preterano”.

On je pozvao Savet bezbednosti UN da, kako je naveo, “napokon ukroti svoj nakaradni produkt Haški tribunal i da ga natera da privodi kraju svoje lažne procese na osnovu lažnih optužbi, koji se tamo vode protiv istaknutih srpskih političkih lidera, vojnih komandanata i policijskih oficira”.

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc juče je u sedištu UN u Njujorku, podnoseći izveštaj, izrazio žaljenje što je “Srbija odstupila s puta potpune saradnje s Tribunalom” i obavestio Savet bezbednosti UN da Srbija godinu i po nije izvršila naloge Medjunarodnog suda za hapšenje tri osobe, optužene za nepoštovanje suda.

Šešelj je povodom inicijative da se ubijenom premijeru Zoranu Djindjiću podigne spomenik u centru Beograda, rekao da Djindjić ne zaslužuje spomenik, ali da zaslužuje da se razreši njegovo ubistvo.

“Ma kakav Zoran Djindjić bio, i ko god bio, on, kao i svaki drugi gradjanin, ima pravo na istinu o njegovoj likvidaciji”, rekao je Šešelj.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike