U trendu

Šešelj o SNS i SRS, i o incidentu pred Skupštinom

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je danas da Srpska napredna stranka (SNS) vrši pritisak na radikale i da pokušava da preuzme njihove opštinske odbore i da je najnoviji pritisak zabeležen u Topličkom okrugu.

On je na konferenciji za novinare rekao da je u Prokuplju iz SRS otišao potpredsednik opštinskog odbora i deo članstva, kao i da je bilo pokušaja da se preuzme celo članstvo u topličkom okrugu, ali da su radikali uspeli da to „saniraju“.

„Slične stvari se dešavaju nešto manjeg obima gotovo u celoj Srbiji. Mi ćemo to izdržati, prevladaćemo njihove nasrtaje i o svemu neprekidno obaveštavati medije“, rekao je Šešelj.

Govoreći o tome što su u sredu učesnici protesta „Protiv diktature“ ispred Skupštine Srbije pokušali da zaustave vozilo u kojem je on bio i ne dozvole mu da izadje sa skupštinskog parkinga, Šešelj je rekao da tada demonstracije još nisu bile počele i da nisu demonstranti pokušali da ga zaustave, već „šačica“.

„Da su demonstracije bile pred Skupštinom, nisam valjda lud da idem kroz 1.000, 2.000 ili 3.000 ljudi, ali saobraćaj na Bulevaru nije bio zaustavljen. Ako nije zaustavljen, šta ima prirodnije nego da izadjem na glavnu ulicu i da se odvezem“, rekao je Šešelj.

On je rekao da će, dok je poslanik, koristiti glavni ulaz Skupštine, a ukoliko Bulevar Kralja Aleksandra bude blokiran zbog demonstracija, ići će ulicom koja nije blokirana.

Šešelj je kazao da je podneo finansijski izveštaj stranke i istakao da SRS „nije u minusu“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.