U trendu

SNS: Odbornici u Čačku dobijaju 25.000 po sednici

Informativna služba Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Čačku demantovala je danas da će odbornici čačanske Skupštine dobiti po 40.000 dinara za pripremu i prisustvo na sednici koja je trajala pet dana, već je navela da će dobiti po oko 25.000 dinara.

„Tačno je da je skupštinsko zasedanje, najviše zahvaljujući opstrukciji opozicionih stranaka, trajalo neuobičajeno dugo, čak pet radnih dana, ali će za svoje prisustvo sednicama i pripremu, odbornicima pripasti po oko 25.000. Da je bilo razumevanja i konstruktivnog pristupa svih odbornika, sigurno da je sednica mogla da traje znatno kraće, ali treba podsetiti da je ova visina dnevnica (nešto preko 4.000 dinara) ustanovljena pre desetak godina i nije menjana do danas, a medju najnižima je u čitavoj Srbiji“, navodi se u saopštenju SNS.

Pisanje medija da će odbornici dobiti za petodnevnu sednicu po 40.000 dinara, SNS u Čačku je ocenio kao „zlonamerno“.

Šef odborničke grupe SNS u Čačku Aleksandar Maksimović rekao je agenciji Beta da odbornici dobijaju dnevnicu od 4.080 dinara za sednicu i isto toliko za pripremu sednice.

On je dodao da se dnevnica od 4.080 dinara isplaćuje odborniku po jednom danu zasedanja Skupštine, ali mu se isplaćuje samo jedna dnevnica za pripremu sednice, ma koliko dana trajala Skupština.

Poslednja sednica čačanske Skupštine održana je od 23. do 28. decembra, a samo rasprava o budžetu za 2017. godinu trajala je četiri dana.

Na vlasti u Čačku je koalicija SNS, Socijalističke partije Srbije i Stranke Rusa Srbije, dok su u opoziciji Dveri, Nova Srbija i Grupa gradjana „Za napredniji Čačak“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.