U trendu

SPO: Izjava Dačića o povlačenju potpisa s Briselskog sporazuma štetna po Srbiju

Srpski pokret obnove (SPO) je danas ocenio da je izjava ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića o povlačenju potpisa s Briselskog sporazuma „nerazumna i štetna po Srbiju“.

„Opredeljenje Srbije za Evropu ne sme se ni na koji način dovoditi u pitanje, a predlog ministra spoljnih poslova znači povratak na politiku Slobodana Miloševića i politiku inata i sukoba s celim demokratskim svetom“, navodi se u saopštenju SPO.

Dačić je danas rekao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić „previše tolerantan“ u vezi s nesprovodjenjem dogovora o formiranju Zajednice srpskih opština na Kosovu, i dodao da bi on zbog toga povukao svoj potpis s Briselskog sporazuma.

„Ja sam potpisao Briselski sporazum (u vreme kada je bio premijer Srbije) i ja bih povukao potpis zbog neformiranja Zajednice srpskih opština, i time bismo se vratili na staro stanje, što znači povratak srpskih institucija (na Kosovo)“, rekao je Dačić.

(Beta)

2 komentara
  1. Proslav ćirilično

    To je nekad bila stranka, sada je samo duplo ništa!

  2. Radoslav Radovic

    Srpski pokret obnove nije stranka koja svojim programom stoji iza toga imena i nema nikakav kredibilitet da bilo koga svjetuje sta ce raditi i uraditi,jer ste se izblamirali kao niko i nijeste vise nista.Prije ste neprijatelji svoga naroda nego njena parlametarna stranka.Tupi ste, glupi ste i po svim pitanjima jalovi, smrdljivi i do srzi odvratni i ljigavi.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike