Stefanović: Nastavlja se borba protiv dilera, nijedan kriminalac ne može biti miran

Ministar unutrašnjih poslova Nebojoša Stefanović izjavio je danas da se borba protiv droge i dilera u Srbiji nastavlja i da nijedan kriminalac ne može biti miran.

„Borba protiv droge nema ni granicu, ni alternativu. Moramo biti jači od dilera. Nema kriminalca u Srbiji koji će biti miran u bilo kom periodu. Presrešćemo svakoga i ulazimo svuda, zbog toga je cena droge skočila za 30-40 odsto“, rekao je Stefanović za televiziju Prava.

Povodom formiranja Komisije za borbu protiv narkomanije u školama, Stefanović je kazao da uloga roditelja mora biti značajnija, a da MUP sprovodi projekte prevencije.

Naveo je da će od prvog septembra u prvom, četvrtom i šestom razredu osnovnih škola biti realizovana nastava u okviru koje će pripadnici policije pričati sa decom o različitim temama.

„Radi se na edukaciji roditelja. Moraju da primete šta treba da uoče u ponašanju dece, a obučavamo ih o bezbednosti dece na internetu da prepoznaju šta može biti zamka za njihovu decu i gde opasnosti vrebaju“, rekao je Stefanović.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike