U trendu

Stroga pravila tokom inaugiracije: Nema dekoltea, mini suknji, plesa ni ljubljenja

Za današnju inauguraciju predsednika Aleksandra Vučića objavljena su stroga pravila, prenosi Blic. Inauguracija će se održati u Palati „Srbija“, a prisustvovaće joj 5.000 ljudi.

Vučiću će čestitati isključivo državnici a ostali „mogu da budu srećni što su pozvani“, kao i da je rukovanje i kratak razgovor s predsednikom ograničen vremenom i mora da traje 10 sekundi.

Pet hiljada ljudi će biti raspoređeni po celoj zgradi i u pokretu jer nema mesta za sve niti u jednoj od prostorija. Posluživaće se tradicionalna jela specifična za pojedina područja Srbije. Palata ima 13 dvorana za konferencije, šest salona i tri sale.

Objavljena su i stroga pravila oblačenja za sve. Ko ih ne bude ispoštovao – neće moći da prisustvuje inauguraciji. Žene moraju da budu obučene u elegantne koktel haljine dužine ispod kolena. Dekolte ne bi smeo da bude posebno naglašen. Muškarci na sebi moraju da imju crna ili tamna odela, dok sve ostale kombinacije nisu dozvoljene.

Sviraće trubač Dejan Petrović, ali ples i preterivanje u alkoholu je zabranjeno.

Beogradski mediji pišu kako je za inauguraciju osigurano šest tona mesa, a gostima će biti ponuđeni leskovački specijaliteti s roštilja, pečenja, Karađorđev odrezak uz gibanicu, mućkalicu, zlatiborski kajmak.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.