U trendu

Svim pripadnicima vojske biće omogućeno da glasaju

Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da će svi pripadnici Vojske Srbije (VS), pa čak i oni koji će u nedelju 2. aprila biti na dužnosti, na školovanju u inostranstvu ili u mirovnoj misiji, imati mogućnost da glasaju na predsedničkim izborima.

Kako se navodi u saopštenju, ministar odbrane Zoran Djordjević je još 9. marta izdao naredjenje da se omogući da izadju na glasačka mesta u mestima gde su upisani u biračke spiskove svim profesionalnim pripadnicima VS na dužnostima van mesta prebivališta, kao i onima na školovanju i usavršavanju u zemlji i inostranstvu, kao i punoletnim učenicima Vojne gimnazije, slušaocima Kursa za rezervne oficire i licima na dobrovoljnom služenju vojnog roka.

„Takodje su i lica koja se nalaze u multinacionalnim operacijama i na školovanju u inostranstvu blagovremeno obaveštena kako mogu da ostvare svoje biračko pravo preko diplomatsko-konzularnih predstavništava Republike Srbije u inostranstvu“, navodi se u saopštenju i dodaje da će najveći broj pripadnika oružanih snaga svoje pravo iskoristiti u mestu prebivialištva, odnosno na glasačkom mestu gde su upisani u birački spisak.

Pripadnicima vojske koji su službeno sprečeni da na dan glasanja izadju na mesto gde su upisani u birački spisak, omogućeno je da glasaju u najbližim naseljenim mestima u kojem realizuju zadatak.

Predsednički izbori u Srbiji održavaju se u nedelju, 2. aprila.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.