U trendu

Ugljanin i Stevanović za predsedničkog kandidata regionalnih stranaka

Predsednici Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka i „Zajedno za Šumadiju“ Sulejman Ugljanin i Veroljub Stevanović izjavili su danas posle sastanka u Novom Pazaru da bi regionalne stranke trebalo da imaju zajedničkog kandidata na predstojećim predsedničkim izborima.

Ugljanin je ocenio da su SDA Sandžaka i „Zajedno za Šumadiju“ autentične regionalne stranke koje dele zajedničke stavove o decentralizaciji i regionalizaciji Srbije.

„Smatramo da bi regionalne stranke u Srbiji trebale da se udruže u jedan veliki blok i izaberu zajedničkog kandidata za predsedničke izbore. Ovo je početak naše saradnje i uskoro bi trebalo da se sastanemo i sa liderom ‘Pokreta za Krajinu’ Boškom Ničićem koji ima veliku podršku u istočnoj Srbiji“, rekao je Ugljanin.

Stevanović je rekao da su predstojeći predsednički izbori prva prilika da se promeni stanje u Srbiji, koje je ocenio kao veoma loše.

„U Srbiji je na sceni centralizacija, umesto decentralizacije vlasti, za šta se mi zalažemo. Zbog toga nam je želja da uspostavimo saradnju sa regionalnim strankama, ali smo otvoreni i za razgovore sa drugim, pre svega, proevropski orijentisanim opozicionim partijama“, kazao je Stevanović.

Na pitanje novinara ko bi bio prihvatljiv predsednički kandidat njihovih partija i da li bi u toj trci podržali i lidera Socijaldemokratske partije Srbije Rasima Ljajića, Ugljanin i Stevanović su rekli da još nisu razmatrali ko bi mogao biti njihov kandidat.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.