U trendu

UOS pozvala stručnjake da se prijave na konkurs za Upravni odbor RTS

 Predstavnici Udružene opozicije Srbije (UOS) Djordje Vukadinović i Zoran Lutovac pozvali su danas stručne ljude da učestvuju na konkursu za izbor članova Upravnog odbora Radio-televizije Srbije (RTS), koji je raspisalo Regulatorno telo za elektronske medije (REM).

Na konferenciji za novinare ispred zgrade REM, Vukadinović je naglasio važnost funkcije Upravnog odbora Javnog servisa, jer je to telo koje se bavi rukovodjenjem RTS-a i dodao da je važno da njega čine stručna lica.

„Svi znate onu simpatičnu životinju morsko prase koja uvek loše prolazi. REM podseća na morsko prase jer nije ni nezavisno ni regulatorno telo, a i ne obavlja svoju funkciju“, rekao je on.

Vukadinović je rekao da postoje pomaci nakon odabira novih članova Saveta REM, ali da Udružena opozicija Srbije to ne primećuje u radu javnog servisa i televizija sa nacionalnom frekvencijom.

„Očekujem da kažu da li su u stanju da sprovedu svoje zakonske obaveze, odnosno objektivno i nezavisno informisanje ili zbog toga imaju unutrašnje probleme, politički uticaj, ili im možda treba promena zakona“, rekao je on.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.