U trendu

Vučić polože zakletvu u sredu u podne

Polaganje zakletve i stupanje na dužnost novoizabranog predsednika Srbije Aleksandra Vučića biće održano sutra u Domu Narodne skupštine, nakon čega će biti izvršena primopredaja dužnosti u Zgradi Predsedništva na Andrićevom vencu.

Predsednica skupštine Maja Gojković sazvala je za sutra u 11 časova posebnu sednicu na kojoj će predsednik Srbije Aleksandar Vučić položiti zakletvu.

Kako je najavljeno, novoizabrani predsednik položiće zakletvu u 12.00 časova na svečanoj ceremoniji u Domu narodne skupštine.

Premijer Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izabran je za predsednika Srbije na izborima održanim 2. aprila. On će na dužnosti zameniti svog stranačkog kolegu Tomislava Nikolića.

Kako je saopšteno iz Predsedništva, nakon ceremonije stupanja na dužnost predsednika Srbije, predsednik Tomislav Nikolić će dočekati novoizabranog predsednika Srbije Aleksandra Vučića ispred glavnog ulaza Predsedništva u 13.10, nakon čega će započeti svečana ceremonija primopredaje dužnosti u svečanoj sali.

Više organizacija i pokreta najavilo je za sutra proteste povodom stupanja Vučića na dužnost.

Nova stranka pozvala je svoje članove i simpatizere da se pridruže protestu „Protiv diktature“ od 10.00 ispred Doma Narodne skupštine i iskažu „svoj bunt protiv nelegitimnog proglašenja Aleksandra Vučića za državnog poglavara“.

Pokret Dveri koji je, takodje, parlamentarna stranka saopštio je da podržava proteste koji će u Beogradu biti organizovani sutra.

Organizaciju „Protiv diktature“ je najavila da će sutra u 10 časova organizovati mirne proteste povodom stupanja dosadašnjeg premijera Srbije Aleksandra Vučića na dužnost predsednika.

Pokret slobodnih gradjana pozvao je gradjanke i gradjane da se okupe u sredu u 18 sati na Trgu Republike u Beogradu i kažu ne uvodjenju diktature i otimanju države, dok je pokret „Sedam zahteva“ najavio okupljanje za sutra u podne ispred Doma Narodne skupštine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.