U trendu

Vučić: Rama je poštovan gost Srbije

Premijer Aleksandar Vučić odbacio je u četvrtak uveče zahtev Demokratske stranke Srbije (DSS) da poseta premijera Albanije Edija Rame Srbiji bude prekinuta zbog njegove izjave o nezavisnosti Kosova, istakavši da je albanskom premijeru odgovorio na dostojanstven i odgovoran način.

„Poštujem svaku političku partiju, ali nemam šta da im odgovorim jer svako ima pravo da traži šta želi… ali da li to znači da treba ispratimo celu Zapadnu Evropu, ili Amerikance i sve druge, (koji su priznali nezavisnost Kosova), hoćemo li pola fabrika ovde da ispraznimo?“, rekao je Vučić u Nišu za RTS.

On je za Radio televiziju Srbije kazao da je Rama „poštovan gost Republike Srbije i da će biti poštovan i uvažavan i u Nišu“ gde sutra počinje Albansko-srpski biznis forum.

Vučić je izjavio i da je dodatna podrška od dve milijarde dinara obezbedjena za projekte u pet okruga juga Srbije.

„Ovde smo, mimo onoga što finansiramo kroz ministarstva, doneli dodatnu podršku od oko dve milijarde dinara, što je oko 17 miliona evra“, rekao je.

On je nakon sastanka s načelnicima pet okruga, gradonačelnicima i predsednicima svih opština Nišavskog, Topličkog, Pirotskog, Jablaničkog i Pčinjskog okruga, kao primer naveo da će grad Niš dobiti oko 300 miliona dinara za uredjenje fasada.

Vučić je naveo da su dodatna sredstva obezbedjena i za Vranje, Leskovac, Prokuplje i Prot najavivši ulaganja Vlade u izgradnju raznih objekata  –  od sportskih do turističkih.

Po njegovim rečima, ulagaće se i u banje na tom području: Kuršumlijsku, Lukovsku, Prolom banju, Sirejinsku banju, Bujanovačku banju.

„Gledali smo da rešimo i pitanje prerade voća i povrća, a razgovarali smo i o dovodjenju investitora“, rekao je Vučić najavivši da će fabriku u Nišu otvoriti italijanska kompanija Leoni.

Vučić je naveo da se na putevima obavljaju značajni poslovi kakvih nije bilo „pedeset do šezdeset godina“.

„Imamo još investitora koje ćemo ovde da dovedemo… donosimo angažman svih ministara, ali donosimo i novac“, rekao je on, dodavši da postoji i velika želja da se ponovo koriste kasarne koje su ranije zatvorene.

Po njegovim rečima, više će se ulagati u razvoj turističkih potencijala ovoga kraja.

Članovi Vlade su danas počeli boravak u Nišu gde ostaju do 19. oktobra.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.