U trendu

Vučić: Veze Srbije i Rusije niko ne može da uništi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Beogradu da odnose Srbije i Rusije „niko ne može da uništi“ i da je ponosan što kako je rekao, „u teškim vremenima nikad nismo zabili nož u ledja Rusiji“. 

On je tokom susreta sa članovima ansambla Ruske armije „Aleksandrov“ rekao da je ponosan što se Srbija ponaša „kao nezavisna zemlja koja poštuje ruski narod i državu“. 

„Za nas nema više vrednosti od slobode i nezavisnosti. Nadam se da ćemo u vremenima koja nisu laka, uspostaviti još bližu saradnju u kulturi ali i da ćemo unaprediti naše duhovne veze“, kazao je Vučić tokom susreta u Predsedništvu Srbije.

On je izrazio očekivanje da će predsednik Rusije Vladimir Putin posetiti Srbiju pre kraja godine povodom obeležavanja 100. godišnjice pobede u Prvom svetskom ratu.

„Dok drugi slave primirja, mi slavimo pobedu jer smo bili na pravoj strani i u Prvom i u Drugom svetskom ratu. Nećemo dozvoliti prekrajanje istorije u kojoj će biti svejedno ko je bio na kojoj strani, nećemo dozvoliti da nam predavanja o slobodi drže oni koji su u Prvom svetskom ratu bili na strani osvajača a u Drugom na strani fašista“, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je na ruskom jeziku izrazio zahvalnost članovima ansambla „Aleksandrov“ što kako je rekao, poštuju Srbiju i što je ne zaboravljaju.

„Beogradjani i gradjani Srbije će uvek imati tužno sećanje na 64 žrtve pada aviona sa članovima ansambla ‘Aleksandrov’ ali ćemo uvek sa velikom radošću da dočekamo vaš dolazak u Srbiju. Očekujem da će večeras ogroman broj ljudi ispred hrama Svetog Save prisustvovati vašem koncertu i slušati najbolje na svetu“, kazao je Vučić. 

On je kazao da zbog puta u Brisel neće prisustvovati večerašnjem nastupu ansambla Ruske armije u Beogradu ali je dodao da će na računaru slušati kako „Aleksandrov“, „veličanstveno svira i peva i pokazuje najveće znanje koje se može pokazati“. 

Članovi ansambla zahvalili su predsedniku Srbije na gostoprimstvu uz pesmu „Kalinka“. 

Večerašnji koncert „Aleksandrova“ počeće u 20.30 na platou ispred hrama Svetog Save. 
  

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike