U trendu

Vučić: Za Srbiju ću uraditi sve, ne očekujem ništa za to

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, po stupanju na dužnost, da nema dilemu šta treba da uradi za Srbiju i njenu budućnost i da je spreman da za tu budućnost učini bukvalno sve, a da za to ne želi da bilo šta dobije.

„Nemam sumnju oko toga šta mi je činiti za Srbiju i budućnost – moram da dam bukvalno sve i neću da za to dobijem bukvalno ništa. Osim suda koji će za to šta sam radio da ostane u istoriji. Istorija ne predvidja sankcije, ali je za mene taj sud jednak onom strašnom i konačnom“, rekao je Vučić u Skupštini Srbije pošto je položio zakletvu.

Govoreći o prioritetima, Vučić je rekao da će raditi pre svega na miru, da će razgovarati sa svima i nuditi kompromise i rešenja, jer je to osnova napretka i stabilnosti.

Vučić je naveo da će, kao predsednik, nastaviti da vodi politiku vojne neutralnosti.

„Moramo da razgovaramo sa svima i jačamo svoje odbrambene kapacitete, jer samo tako možemo da se sačuvamo od onih koji nam prikriveno prete“, rekao je Vučić i dodao da Srbija neće ulaziti u paktove i učestvovati u akcijama protiv drugih naroda, kao što su neki drugi učestvovali u akcijama protiv nje, nakon čega je dobio veliki aplauz prisutnih.

On je rekao da ne treba da bude sumnje u evropski put Srbije i želju da se izgradi demokratsko društvo i nastave dobri odnosi sa Rusijom i Kinom.

Vučić je, takodje, zahvalio odlazećem predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću na tome što je imao hrabrosti da podrži ispravne odluke Vlade koju je on vodio.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike