Žustra rasprava u Savetu Evrope, protest zbog prisustva predstavnice Prištine

Rad Političkog komiteta Parlamentarne skupštine Saveta Evrope obeležila je žustra rasprava članova srpske delegacije sa predsednicom komiteta Rijom Oumen, povodom poziva i prisustva na sastanku takozvane ambasadorke Kosova, koja nije akreditovana u SE, saopštila je Skupština Srbije.
Srpska delegacija je ocenila prisustvo takozvane ambasadorke Kosova kao vid pritiska na članove Komiteta prilikom glasanja za novog izvestioca Parlamentarne skupštine Saveta Evrope za KiM, preneo je javni servis.

Iako je predsednica Komiteta priznala da je pogrešila, i iako su članovi srpske delegacije insistirali da se predstavnica privremenih institucija Kosova udalji sa sastanka, to se nije dogodilo, navodi se u saopštenju.

Delegacija je odlučila da o ovom incidentu i ponašanju predsednice Komiteta obavesti Lilijan Mori Paskije, predsednicu PS Saveta Evrope.

Narodnu skupštinu Republike Srbije na sastanku Političkog komiteta predstavljali su članovi delegacije Marija Obradović i Žarko Obradović, na čelu sa šefom delegacije Aleksandrom Tomić.

Na sastanku Političkog komiteta Parlamentarne skupštine Saveta Evrope nemački poslanik Piter Bejer izabran je za izvestioca o situaciji na Kosovu i Metohiji.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.