U trendu

Albanska opozicija sutra ponovo protestuje

TIRANA – Lideri ujedinjene albanske opozicije Ljuljzim Baša i Monika Kruemadi pozvali su albanske građane da masovno sutra prisustvuju protestima u Tirani, navodeći da neće preuzeti ne jedan korak nazad sve do ostvarenje zahteva za odlazak premijera Edija Rame, prenosi portal a1on.

Lider najveće opozicione stranke Demokratske partije Ljuljzima Baša opozicionu bitku je nazvao suočavanje sa inkriminisanom vladom, dok je predsednica treće po veličini partije u Albaniji, Socijalističkog pokreta za integraciju, Monika Kruemadi rekla da je kranji cilj da se garantuje sloboda glasa.

Oba lidera su pozvala na masovno učešće na 10. nacionalnom protestu koji će biti održan sutra. Baša je na svom fejsbuk profilu napisao da neće ići ni korak nazad sve do odlaska Rame.

„U ponedeljak 8. jula svi u Tirani ujedinjeni protiv kriminalne diktature u odbrani slobode i dostojanstva, ujedinjeni protiv bande koja je ugrabila sve, ujedinjeni za vaše porodice i decu, za Albaniju kao Evropu. Ni korak nazad. Rama odlazi“, napisao je Baša na svom fejsbuk profilu.

Kruemadi je poručila da je ovo trenutak da se omoguće Albaniji snažne institucije i sistem koji garantuje moć naroda.

Deseti nacionalni protest ujedinjene albanske opozicije održava se sutra, kada će i albanski parlament raspravljati o formiranju komisije koja treba da ispita da li je predsednik te države Ilir Meta prekršio ustav činom poništenja uredbe o odlaganju lokalnih izbora 30. juna od čije odluke će zaviti i njegovo eventualno razrešenje.

(Tanjug)

Napišite komentar