„Albanske zastave u Crnoj Gori tek će se vijoriti“

PODGORICA – Nik Đeljošaj, predsednik stranke Albanaca u Crnoj Gori, Albanske alternative (AA), pozvao je sunarodnike da i dalje ističu albansku zastavu i poručio da, ako zbog toga budu kažnjeni, kazne će im platiti njegova stranka.

Đeljošaj je ocenio da je albanska zastava u Crnoj Gori u poslednje vreme postala, kako kaže, „trn u oko” policijskih službenika u Ulcinju i Malesiji, opštinama gde žive Albanci, a odluku o kažnjavanju njihovog isticanja je nazvao „ćorava posla”.

Poručuje da ni policija ni sudovi ne mogu da zaustave Albance da nose svoju nacionalnu zastavu i, kako je kazao, ističu ljubav prema njoj.

„Koliko god budu angažovani, nisu u stanju da kažnjavaju koliko smo spremni da platimo, kako bismo odbranili našu zastavu, naš ponos koji vezuje Albance bilo gde, navodi predsednik AA, preneo je portal IN4S.

Đeljošaj ističe da su Albanci autohtoni narod u Crnoj Gori, da je poštuju kao svoju državu, kao i njene nacionalne simbole.

„To smo kontinuirano pokazali, ali mržnja koju iskazuju pojedine institucije prema nacionalnoj zastavi Albanaca u Crnoj Gori je problem koji je već neuropsihijatrijski slučaj”, naveo je Đeljošaj, prenosi Tanjug.

On je pozvao predsednika Skupštine Ivana Brajovića, da na prvoj redovnoj sednici uvrsti u dnevni red zakon o nacionalnim simbolima koji je usvojila Vlada Crne Gore u oktobru 2017. godine i prosledila Skupštini, i predlog izmene zakona o javnom redu koji je podneo potpredsednik Skupštine Crne Gore, Genci Nimanbegu, pre nekoliko dana u Skupštinsku proceduru.

On je pozvao i građane, koji budu kažnjeni zbog toga što, kako je kazao, vole sebe i svoju zastavu, da se jave Albanskoj alternativi, kako bi preuzeli sve troškove koje mogu imati dok predstavnici Albanaca ne reše taj problem na institucionalni način.

Do tada, kaže, poziva građane da nastave da ističu svoju nacionalnu zastavu, i da istrpe još koji dan, kako je naveo, „zaostale pojedince koji mrze Albance, a koji su još uvek na odgovornim poslovima u Crnoj Gori”.

(„Politika“)

2 komentara
  1. Ana

    „Braci“ crnogorcima od srca zelimo ovo sto ovaj prica… Neka im albanci uzmu ono sto im pripada. A mi tad branimo crnogorce kao oni nas sad

  2. Anonimni

    Nije to lose,po analogiji, sad znaci mogu i zastave Srbije da se viore i u Skadru , Skoplju , Kninu, Sarajevu , Splitu , Podgorici .

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike