U trendu

Ambasadori najpre platili kaznu savetnici, sada žale zbog „pogrešene procene“

Crnogorski premijer Duško Marković i ministar spoljnih poslova Srđan Darmanović razgovarali su sa ambasadorima Miodragom Vlahovićem, Nebojšom Kaluđerovićem i Željkom Perovićem koji su se saglasili da njihova reakcija nije bila u skladu sa standardima i dobrom praksom u vršenju diplomatske dužnosti.

Ambasadori Crne Gore Miodrag Vlahović, Nebojša Kaluđerović i Željko Perović ranije su platili kaznu od 600 evra, izrečenu suspendovanoj službenici Ministarstva spoljnih poslova Mirni Nikčević i saopštili su da je nju lako kazniti, ali da je, kako su dodali, „teško trpeti i ćutati na nepoštovanje i ugrožavanje Crne Gore i zatiranje svega crnogorskog“, prenose Vijesti

Nikčevićeva je osuđena zbog stavova i komentara na ličnom profilu na društvenoj mreži Fejsbuk, nakon što je vređala vernike koji su se na Trojčindan okupili ispred Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja u Hramu u Podgorici.

U saopštenju crnogorskog ministarstva navodi se da su ambasadori Vlahović, Kaluđerović i Perović rekli da žale zbog kršenja profesionalnih pravila i pogrešne procene u vezi sa njihovim javnim istupanjem.

„Zauzet je stav da se propusti ovakvog karaktera ubuduće ne mogu tolerisati. Ministarstvo će u ovom slučaju postupiti u skladu sa Zakonom o spoljnim poslovima i pravilima službe“, zaključuje se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.