U trendu

Bivši direktor EPS postavljen za savetnika makedonskog premijera Zaeva

Bivši direktor Elektroprivrede Srbije Aleksandar Obradović postavljen je u Kabinetu premijera Makedonije za spoljnog saradnika za ekonomska pitanja i saradnju sa zemljama u regionu, objavio je danas portal MKD.mk.

Kako se navodi, visina Obradovićeve mesečne nadoknade je 72.000 denara (oko 144.000 dinara).

Portal navodi da je tu informaciju dobio kao odgovor od sluÅŸbe Vlade Makedonije za informisanje i podseća da je Obradović nedavno spominjan kao mogući direktor drÅŸavne energetske kompanije Elektrane Makedonije (Elem).

Obradović je, navodi se, nedavno dobio drÅŸavljanstvo Makedonije Vladinom odlukom, u postupku koji se primenjuje za osobe koje su od posebnog ekonomskog, kulturnog, sportskog ili drugog nacionalnog interesa.

„Prema izjavama (makedonskog) premijera Zorana Zaeva, Obradović je bio planiran za prvog čoveka Elema, ali se čini da je Vlada od toga odustala nakon (negativnih) napisa po medijima o bivÅ¡em direktoru EPS“, navodi MKD.mk.

Mediji su prethodno objavili da je Obradović dobio kancelariju u Elemu, a najveća makedonska opoziciona partiija VMRO DPMNE ocenila je da je Obradović „kontroverzni balkanski meÅ¡etar“ i izrazila sumnju da Zaev namerava da ga postavi za direktora drÅŸavne energetske kompanije i da bi to mogao da bude prvi korak u njenoj rasprodaji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.