U trendu

Brajović: Presuda nije zaoštrila političku situaciju

PODGORICA – Predsednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović rekao je danas da presuda u slučaju pokušaja terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. godine nije zaoštrila političku situaciju i dodao da ne očekuje povećane tenzije u parlamentu.

„Do kraja prolećnjeg zasedanja pred nama je nekoliko važnih tema, pa ćemo videti ko će vreme iskoristiti za bavljenje tim predlozima, a ko za čistu političku samopromociju“, rekao je Brajović, prenosi RTCG pozivajući se na agenciju Mina.

Ocenio je da politička situacija nije zaoštrena zbog presude i dodao da je jasno da „nema ni podrške okrivljenima sa,za njih, očekivanih adresa van Crne Gore“.

Upitan da oceni političku situaciju u Crnoj Gori nakon donošenja te presude i očekuje li njeno zaoštravanje, Brajović kaže da je vrlo oprezan u komentarisanju tog pitanja, pogotovu što je reč o prvostepenoj presudi.

Kako navodi, nije bilo neočekivano to što su optuženi akteri suđenja, njihovi advokati i mediji podigli temperaturu uoči izricanja presude.

„Ipak je reč o složenom i zahtevnom suđenju koje je dugo trajalo pred očima javnosti i koje je ogolilo mnogo toga u vezi sa pokušajem teroristickog akta“, rekao je Brajović.

Prema njegovim rečima, dobro je što je postojao direktan televizijski prenos iako je, dodaje, on, moguće, stvorio dodatni pritisak, pre svega na tužioce i sudsko veće.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.