U trendu

Crna Gora na korak od opšteg haosa

U Crnoj Gori besni rat mafijaških klanova koji se preselio na gradske trgove i javne parkinge i odnosi žrtve i među nedužnima.

Pojedini mediji ističu kako je Crna Gora na korak do vanrednog stanja zbog poslednjih brutalnih likvidacija u centru Podgorice, što je nastavak višegodišnjeg sukoba dva zaraćena kotorska klana, škaljarskog i kavačkog.

Ubistvo Miloša Šakovića, bliskog škaljarskom klanu, dogodilo se u nedelju na punom podgoričkom trgu, a tada je stradao i nesrećni gost kafića Radivoje Jovanović (42). Dan ranije ubijen je Dražen Čađanović, kojeg povezuju s kriminalcima iz barskog klana, i to u eksploziji automobila u podzemnoj garaži u centru Podgorice. Tog dana ostavku su podnela tri visoka službenika crnogorske policije.

Posle krvavog obračuna mafije u glavnom gradu komšijske države, sazvana je vanredna sjednica Veća za nacionalnu bezbednost Crne Gore koje namerava da uspostavi specijalne timove za borbu protiv organizovanog kriminala.

Sukob kotorskih klanova počeo je 2014. godine i vezan je za pošiljku oko 300 kilograma kokaina iz Južne Amerike koja je stigla u špansku Valensiju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.