U trendu

DF: Bez sednice skupštine o predstavniku Vojske u Kninu

PODGORICA – Crnogorski opozicioni Demokratski front nije uspeo da sakupi 27 potpisa opozicionih poslanika, kako bi bila zakazana vanredna sednica Skupštine Crne Gore povodom prisustva vojno-diplomatskog predstavnika te zemlje na obeležavanju operacije „Oluja“ u Kninu.

Oni u saopstenju dostavljenom Tanjugu navode da pojedine stranke „nisu našle za shodno da makar ispoštuju građane, i objasne zbog čega je za njih neprihvatljiva ova inicijativa“, kojom bi se osudio taj, kako navode, „sramni čin Vlade CG“.

Takođe smatraju da bojkot parlamenta, na koji se pozivaju ostali opozicioni akteri, ne može biti razlog, jer, kako kažu, nisu ni tražili da partije koje su u bojkotu učestvuju u zasedanju, već samo da stave potpis na inicijativu.

DF napominje da će pronaći način da ovo pitanje aktuelizuje na prvom narednom zasedanju parlamenta, jer, kako navode, ne žele da dozvole da zbog „izdaje vrha režima“ ostane sramota na licu Crne Gore.
Vojni izaslanik Crne Gore u Hrvatskoj, pukovnik Ivan Mašulović, učestvovao je na obeležavanju hrvatskog Dana pobede u Kninu, a kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Crne Gore, to je učnjeno u okviru redovnih aktivnosti i na poziv domaćina, u skladu sa uobičajenim diplomatskim protokolom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.