najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Dikića angažovao državni vrh Crne Gore?

Penzionisanog generala srpske žandarmerije Bratislava Dikića, koji je uhapšen u Crnoj Gori u noći pred izbore u nedelju, angažovao je državnih vrh Crne Gore, piše Blic od utorka i tvrdi da je “Dikić za 100.000 evra glumio teroristu”.

Cilj je bio da se polarizuje glasačko telo i time umereni procrnogorski glasovi iznova odu DPS-u, piše list.

Navodeći da formulacije policije i tužilaštva da je 20 srpskih državljana uhapšeno kada su krenuli po oružje, Blic kaže da ta ista policija oružje za “prevrat i hapšenje” Mila Đukanovića nije pronašla.

“Jednostavno je cilj bio razbuktati strasti u izbornom danu i polarizovati Crnu Goru na srpske opcije i Đukanovićev DPS. Formula je ”neće nama ovde Srbi da izvode terorističke kacije”, koja je izazvala emocije”, rekao je sagovornik Blica.

Niko nije mogao da precizira da li je i za koju sumu Dikić učestvovao u skandalu koji je uzdrmao Crnu Goru, piše list i tvrdi da “Podgoricom kruži priča da suma nije velika, ali ni ispod 100.000 evra”.

“Sigurno je, međutim, da je akcija svima trebalo da deluje kao scenario spskih opcija, prvenstveno što se za Dikića vezuju radikalni prosrpski stavovi. Upravo to je i trebalo da bude garant da pojavljivanje ”terorista” nema veze sa državnim vrhiom”, piše list.

“Bratislav Dikić ima ozbiljne zdravstvene probleme i veoma je diskutabilno da li može da izvede bilo koju akciju, a posebno zauzimanje Skupštine. Međutim, prijatelj je sa Slavkom Stojanovićem, direktorom policije Crne Gore, i bivšim direktorom policije Veselinom Veljovićem”, rekao je izvor Blica.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike