najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Dodik: Nema odlaganja referenduma!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je povodom današnje odluke Ustavnog suda BiH da nema odlaganja referenduma i pozvao građane Srpske da 25. septembra izađu na referendum o Danu Republike.

„Nisam ni očekivao drugačije ponašanje političkog organa koji sebe naziva Ustavnim sudom. U kontinuitetu politički pogrešnih odluka na štetu srpskog naroda, ništa nije iznenađujuće“, rekao je Dodik, preneli su banjalučki mediji pozivajući se na Srnu.

Dodik je naglasio da Ustavni sud BiH ne može obustaviti odluku Narodne skupštine Republike Srpske.

„Ne mogu oni obustaviti našu odluku. Našu odluku samo može obustaviti Narodna skupština, a Narodna skupština neće zasedati po tom pitanju i mi ćemo održati referendum“, rekao je predsednik Srpske.

Ustavni sud BiH u Sarajevu je ranije danas odbio apelaciju Narodne skupštine Republike Srpske za preispitivanje odluke ovog suda kojom je Dan Srpske – 9. januar proglašen neustavim.

Razmatrajući zahtev predsedavajućeg Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića u vezi sa odlukom o održavanju referenduma u Republici Srpskoj o Danu Republike, Ustavni sud usvojio je privremenu meru kojom se privremeno obustavlja odluka Narodne skupštine Republike Srpske.

Privremena mera trajala bi do donošenja konačne odluke u vezi sa Izetbegovićevim zahtevima.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike