U trendu

Dodik: Nema skrivenog uticaja Rusije

BANJA LUKA – Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da nema „skrivenog ruskog uticaja“ u saradnji RS sa Ruskom Federacijom.

RS je, kaže, spremna za saradnju i sa svim drugim državama u regionu i šire koje to žele, ali ne želi da se odvoji od prijatelja kao što je Rusija i ponosi se tom saradnjom, prenose Nezavisne novine.

Kaže da nije dobro da se svaki vid saradnje RS i Rusije prikazuje „na maligni način s ciljem sprečavanja ruskog uticaja na ovom prostoru“.

„To su gluposti koje trebamo odbaciti, jer ne smemo biti zamorče jednog političkog pristupa, koji govori da saradnja u oblasti zdravstva, kulture i privrede može da bude nešto drugo, osim na dobrobit onih koji u tome učestvuju”, rekao je Dodik ističući da je Rusija „nesumljivi prijatelj RS“.

Tokom obraćanja na forumu o strateškom dijalogu o saradnji Sankt Peterburga i RS, kojem prisustvuje i gubernator tog grada Georgij Poltavčenko, Dodik je rekao da ruski stav prema BiH nije navijački za jednu stranu, već principijelan u podršci Dejtonskom sporazumu.

Poltavčenko je govorio o dosadašnjoj i mogućnostima buduće privredne saradnje sa RS.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike