U trendu

Foto-čestitka sa ustašom udarac i za one koji opravdavaju NDH

ZAGREB, 8. januara (Tajnug) – Savet za nacionalne manjine Hrvatske osudio je danas postupak sina hrvatskog političara kojim je „srpčicihma“ čestitao Božić i ocenio da ta fotografija ustaše sa odrubljenom glavom pokazuje, i onima koji traže opravdanja za NDH, kakav je to režim bio.

„Jedna od stvari poizašlih iz foto čestitke je ta što je slika najbolji pokazatelj i onima koji uporno žele da revidiraju hrvatsku istoriju u smislu pronalaženja kojekakvih, nepostojeći opravdanja za Nezavisnu državu Hrvatsku jer se iz te snimke vidi najbolje kakav je to režim bio i kakva je to politka bila“, ocena je Saveta pod čijim krovom su 22 manjine.

Savet najoštrije osuđuje takav apsolutno neprimeren i nedopustivi ali i svaki drugi vid istupanja i javnogovora mržnje prema bilo kome u Hrvatskoj.
Predsednik Saveta Aleksandar Tolnauer u izjavi za Tanjug upozorio je da se takvim govorom mržnje dovodi u pitanje sve ono što Hrvatska i naročito vlada Andreja Plenkovića stvarno čini na polju politike, multikulturalizma, ravnopravnosti, multikonfesionalizma …

Očekujemo da će po biti poduzete mere i sankcije koje hrvatska legislativa propisuje u slučaju disrkiminacije, rekao je Tolnauer

Ivan Đakić, sin HDZ-ovog saborskog zastupnika Josipa Đakića, juče je na Fejsbuku Srbima čestitao Božić jezivom slikom na kojoj ustaša drži odrubljenu glavu Srbina.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.