U trendu

General Lošo oštro osudio nereagovanje države na selefije

ZAGREB – Penzionisani hrvatski general, Davor Domazet – Lošo, oštro je reagovao povodom informacije da je grupa muslimana, najverovatnije selefija, usred dana klanjala u Splitu, upozrivši da kod radikalnih islamista nište nije slučajno, zbog čega je, kako je kazao, to što se dogodilo vrlo zabrinjavajuće i uznemirujuće.

„To što se dogodilo vrlo je zabrinjavajuće i uznemirujuće! Apsolutno je neprihvatljivo da se ovakvo nešto dogodilo, a da država nije reagovala. Naše bezbednosne službe spavaju ili dangube fotografišući i prisluškujući nebitne ljude na kafama, umesto da su odmah priveli osobe koje su klanjale“, izjavio je Lošo.

U izjavi za hrvatski portal Dnevno, Lošo je upozorio da kod radikalnih islamista ništa nije slučajno i sve je, kaže, prožeto simbolikom.

„Notr Dam nije slučajno goreo uoči Uskrsa, Šri Lanka u kojem su na sam Uskrs ubijeni hršćani nije slučajna, kao što ni ovo klanjanje nakon Uskrsa u Splitu nije slučajno. Tvrdim sa stopostotnom sigurnošću da Split nije slučajno odabran! Ovim su činom želeli da kažu ‘mi ćemo nastaviti tamo gde je započeo Dioklecijan’, a znamo kakav je zločin nad hrišćanima činio Dioklecijan i kako ih je progonio“, rekao je penzionisani general.

Sedam muškaraca po odeći i izgledu nalik selefijama, u splitskoj Tolstojevoj ulici izneli su tepihčiće za molitvu i obavili molitvei obred usred dana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.