U trendu

Gradonačelnik Varaždina o nastupu Bajage: Ovo nije Karlovac

ZAGREB – Veterani udruženja Puma iz Varaždina, nakon osuda javnosti zbog pokušaja da onemoguće nastup Momčila Bajagića Bajage i Instruktura na sutrašnjem Špancirfestu u tom grada poručuju da nisu za zabranu već su samo uvređeni, dok gradonačelnik smatra da je nastup Bajage sasvim u redu, te napominje da Varaždin nije Karlovac.

Veterani svoje nezadovoljstvo i uvređenost šire društvenim mrežama, a uvredljivo je, kako navode, za sve Varaždinke i Varaždince, posebno za hrvatske branitelje, organizovati nastup srpskog pevača, koji je, tvrde, tokom Domovinskog rata zajedno s ostalim izvođačima iz Srbije otvoreno podupirao velikosrpsku agresiju na teritoriju međunarodno priznate Republike Hrvatske.
Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok, mađutim, za HRT je izjavio da sutrašnji nastup Bajage na Špancirfestu neće biti zabranjen.

„On je imao već dva koncerta u Varaždinu, nikada nije bilo nikakvih primedbi. Zašto bih ja sada čoveku branio? To bi bilo licemjerno“, kaže Čehok.

Na pitanje na šta misli kada medijima kaže da „Varaždin nije Karlovac“, odgovario je da ne zna šta se u Karlovcu tacno dogodilo.

„Ne pratim, ne zanima me. Ako je tako bilo u Karlovcu (otkazan koncert), ne znači da će i u Varaždinu“, rekao je gradonačelnik.

Bajaga i Instruktori nastupili su u subotu, 11. avgusta u pulskoj Areni.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.