U trendu

Hrvatska: Štedljivi gradonačelnik zamenio tri automobila jednim

SVETA NEDELJA – Iako finansijski stoje veoma dobro i u samom vrhu su po prihodima i suficitu proračuna, grad Sveta Nedelja je i među najštedljivijim hrvatskim gradovima.

Osim što su među gradovima koji najmanje troše na službena putovanja, u protekle dve godine postigli su dodatne uštede i prodajom dela službenog gradskog voznog parka, piše Poslovni dnevnik.

Kako bi se rasteretili nepotrebnog troška, prodali su čak tri automobila, a od prodaje su zaradili više od 175.000 kuna (više od 23.600 evra).

Od dela novca, 90.000 kuna (više od 12.000 evra), kupili su „suzuki swift“, jer, ističe gradonačelnik Svete Nedeje Dario Zurovec, „automobil te klase jednako dobro služi svojoj svrsi kao što bi i neki automobil više klase“.

On je dodao da u svakom aspektu poslovanja nastoje biti racionalni, pa im je smanjenje voznog parka bio sasvim logičan sled.

U ovom gradu, koji administrativno pripada Zagrebačkoj županiji, po popisu stanovništva iz 2001. živi 15.506 stanovnika, a poznat je i kao rodno mesto Josipa Debeljaka, jednog od sedam sekretara SKOJ-a.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike