U trendu

Hrvatski ministar o Pupovcu: Koga nema, bez njega se može

ZAGREB – Koga nema, bez njega se može – prokomentarišao je hrvatski ministar uprave Lovro Kuščević izjavu lidera Samostalne demokratske srpske stranke (SDS S) u Hrvatskoj Milorada Pupovaca o mogućem izlasku iz vladajuće koalicije.

„Koalicija je stabilna, većina je stabilna i mislim da neće biti problema da odradimo sve projekte koje je trebalo. Očekujem da ćemo vrlo brzo čuti sve te salve nezadovoljstva“, rekao je Kuščević, uoči sastanka vladajuće koalicije, preneo je N1.

Kako je prethodno preneto, Pupovac je rekao da predstavnici Samostalne demokratske srpske stranke neće učestvovati na sastanku vladajuće koalicije u Hrvatskoj.

Pupovac nije naveo razlog zbog kojeg predstavnici njegove stranke neće učestvovati na sastanku.

On je za N1 rekao da je dogovoren sastanak sa onim koalicionim partnerima, kojima je, kako je naveo, stalo do rešavanja otvorenih pitanja, ali nije precizirao kada i sa kojima partnerima.

Međutim, kako navodi N1, Pupovac je potom viđen na kafi s Ivanom Vrdoljakom iz HNS-a, stranke vladajuće koalicije, s kojim je, kako se tvrdi, raspravljao o stanju u koaliciji.

Predsedništvo Samostalne demokratske stranke Srba (SDS S) u Hrvatskoj prethodno je danas razgovaralo o tome da li će nastaviti da podržava aktuelnu vladu Andreja Plenkovića, a šef kluba poslanika Boris Milošević je nakon sastanka izjavio da je Pupovac ovlašćen za razgovor sa koalicionim partnerima.

Milošević je na konferenciji za novinare rekao da je zaključeno da je ta stranka, kako je rekao, došla do krajnje granice do koje može ići kao stranka.

Do razmišljanja o uskraćivanju podrške vladajućoj koaliciji došlo je nakon što je u karnevalu u Kaštelima kraj splita u više navrata paljena lutka sa likom Pupovca.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike