najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Hrvatski ministar pozvao Srbiju da zaustavi izbeglice, moguće zatvaranje granice

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Ranko Ostojić izjavio je večeras da će Hrvatska zatvoriti granicu ukoliko se ponovo dogodi da toliki broj ljudi u jednom danu uđe u zemlju i pozvao izbeglice da ne dolaze u Hrvatsku, a Srbiju je pozvao da ih zaustavi.

Po poslednjim podacima, danas je do 19 časova u Hrvatsku ušlo 9.200 izbeglica.

„Nema potrebe da dolazite više ovde, niti je Hrvatska zainteresovana da bude mesto na kojem ćete pokušati da tražite istu zaštitu koju možete da imate i u onim zemljama u kojima ste već“, poručio je Ranko Ostojić s konferencije za novinare u Vinkovcima izbeglicama koje nameravaju da preko Hrvatske dođu do zapadnoevropskih zemalja.

On je rekao da je slovenačka granica zatvorena za migrante i da tranzitni koridori ne postoje.

Osvrnuvši se na posetu Beogradu gde je razgovarao s ministrom unutrašnjih poslova Srbije Nebojšom Stefanovićem, Ostojić je rekao da je uradio maksimalno što je mogao.

„Da li srpska strana, odnosno njihova policija, radi svoj deo posla, može se videti po prilivu migranata iz Srbije. Ono što mi od njih očekujemo je da zaustave migrante i prema njima primene ista pravila koja primenjuje i Hrvatska“, rekao je Ostojić, prenela je agencija Hina.

Ostojić je rekao i da su u Hrvatskoj popunjeni svi smeštajni kapaciteti za prijem izbeglica i da se u novi, u Belom Manastiru, izbeglice već prebacuju iz Tovarnika.

Po izveštajima lokalnih medija, deo izbeglica koje su ušle u Hrvatsku pokušava da pređe u Sloveniju. Televizija N1 javila je da je stotinak izbeglica koje su vozom krenule prema Ljubljani uspelo da pređe slovenačku granicu, ali da još nije jasno šta će Slovenija učiniti.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike