U trendu

Hrvatsko tužilaštvo povuklo optužnicu protiv Todorića

ZAGREB – Županijsko Državno tužilaštvo povuklo je danas optužnicu protiv bivšeg vlasnika Agrokora Ivice Todorića, njegovih sinova i 10 direktora tog propalog koncerna, izveštava portal Index.

Kako se navodi u saopštenju objavljenom na internet sajtu tog tužilaštva, optužnica je povučena „radi boljeg razjašnjenja stvari“.

Portal Index navodi da nezvanično saznaje da je optužnica povučena jer je jutros uhapšena bivša tužiteljka Mirela Alerić Puklin zbog sumnje da je odavala tajne Piruški Canjugi, bivsoj direktorki u Todorićevom nekadašnjem koncernu i jednoj od osumnjičenih u slučaju „veliki Agrokor“.

Protiv Todorića i ostalih je podignuta optužnica 14. septembra prošle godine pred Županijskim sudom u Zagrebu zbog, kako je bilo objavljeno, kaznenih dela zloupotrebe poverenja u privrednom poslovanju, pomaganja u zloupotrebi poverenja u privrednom poslovanju, kaznenih dela krivotvorenja službenih ili poslovnih isprava i podsticanja na krivotvorenje istih, dodaje se u tekstu.

Optužnica je teretila Todorića i ostale optužene da su od 2006. do 2017. godine oštetili koncern za 1,2 milijarde kuna (159,5 miliona evra). Od toga je Todorić, prema tvrdnjama tužilaštva, protivpravno pribavio 923,6 miliona kuna (122,7 miliona evra), a ostatak od oko 320 miliona kuna, holandsko preduzeće Agrokor Investment BV.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.