U trendu

Ivanić: Najveći događaj-razgovor Izetbegovića i Vučića

Iskren i konstruktivan razgovor Bakira Izetbegovića i Aleksandra Vučića, u okviru posete Beogradu u sredu, o događajima u Potočarima najveći je događaj i otvara prostor istinskom pomirenju Srba i Bošnjaka, izjavio je srpski član Predsedništva BiH Mladen Ivanić.

Taj razgovor se, kako kaže, dogodio daleko izvan kamera i novinara i “otvara prostor, još ne i garanciju, da bi zaista moglo, ako se tako nastavi, doći do istinskog pomirenja, posebno Srba i Bošnjaka”.

Ivanić, međutim, nije želeo da govori o detaljima tog razgovora.

Za sarajevsko „Oslobođenje“ on je posetu Beogradu ocenio “izuzetno prijatnom”.

“To je zaista bio jedan iskren i topao doček, ne samo što je bilo vruće, ali je stvarno bio topao doček, u kome se Beograd vrlo jasno hteo pokazati, potruditi da bude dobar domaćin”, rekao je on.

Pretpostavlja, kaže, da su tu dva razloga – da se pokrije taj jedan negativan imidž u odnosima posle događaja u Potočarima, a na neki način pretpostavljam da ima tu i želje da se malo pokaže i drugačija slika u odnosu na same one događaje u smislu organizacije, dočeka.

“I Beograd je stvarno izuzetan domaćin, gospodin Vučić posebno. Ja ne bih uopšte davao značaja povremenim komentarima tipa zašto je Predsedništvo išlo na poziv premijera i sličnim stvarima”, rekao je Ivanić.

Izuzetno važnim smatra da je do te posete došlo.

Podsetivši na sve značajne teme o mogućnostima saradnje dve države, Ivanić kaže da je bilo reči i o njegovom odnosu sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, te da mu je, kako kaže, srpski premijer vrlo jasno rekao da on nema nameru da se petlja u unutrašnje odnose Srpske. On to i ne radi, navo je Ivanić.

Govoreći o najavljenom održavanju referendum o radu pravosudnih institucija BiH, Ivanić kaže:

“Dodik je ozbiljan političar, bez obzira na to što se ja s njim ne slažem, ima previše avanturizma u sebi, ali će sigurno dobro razmisliti. Jasne je poruke dobio, a ima i vremena”.

(Tanjug)

Pročitajte još i:

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.