U trendu

Jandroković: HR s pažnjom prati migrantsku krizu

ZAGREB – Predsednik hrvatskog parlamenta, Gordan Jandroković, izjvio je danas da Hrvatska s pažnjom prati migrantsku krizu, zbog koje je premijer Andrej Plenković sa još nekim evropskim zvaničnicima otišao na granicu Grčke i Turske.

„Danas su i predsednik vlade i ministar unutarnjih poslova na tursko-grčkoj granici. Promišlja se kako odgovoriti na ovaj novi izazov. Očito je da ako bude potrebe, ako se sigurnosna situacija pokvari da će hrvatska vojska doći na granicu“, rekao je Jandroković.

Jandroković kaže da bi želeo da se to ne dogodi i da se ne ponovi situacija iz 2015.

„Treba osnažiti zajedničku politiku unutar EU kada su u pitanju migracije i prve na udaru su Grčka i Bugarska. Snažna podrška tim zemljama. Ako ponovo u pitanju desetine ili stotine hiljada ljudi, tada će Evropa sigurno reagovati drugačije nego 2015. Hrvatska će pratiti i koordinirati svoje aktivnosti. Osnovni zadatak je zaštiti svoje granice i ljude“, rekao je Jandroković, prenela je zagrebačka N1 tv.

Uitan da li će predsednik Zoran Milanović potpisati u slučaju potrebe da vojska ode na granicu, Jandroković je rekao da je pratio izjave hrvatskog predsednika i da mu se čini da zbog cele situacije on sad drugačije razmišlja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.